Mix pentru paine cu fibre de in 500 g, fara gluten | Nominal
Nominal

Mix pentru paine cu fibre de in 500 g, fara gluten | Nominal

Vezi magazinul Viataverdeviu
  • 2 stele, bazat pe 1 voturi

MIX PENTRU PAINE CU FIBRE DE IN – 500 g.

Fara: gluten, lapte, oua, coloranti artificiali, arome artificiale, conservanti Ingrediente: amidon de grau degluteinizat, faina de mei, faina de lupin, fulgi de cartofi, faina de in (4%), agent ingrosare: faina de guar, zahar, sare, condiment pentru paine.

Pentru prepararea painii mai e nevoie, pe langa mix, de ingrediente precum: apa, ulei si drojdie.

Valori nutritionale medii pentru 100 g de produs: valoare energetica 1434 kJ/339 kcal; grasimi 1.

7 g, din care acizi grasi saturati 0.

3 g; glucide 70 g, din care zaharuri 3.

7 g; fibre 8.

2 g; proteine 6.

8 g; sare 2 g.

Reteta de baza: 500 g mix de faina, 500 ml de apa, 20 ml ulei, 15 g drojdie proaspata (sau 5 g drojdie uscata).

Prepararea painii intr-un cuptor normal: Conform retetei, amestecati toate ingredientele deodata si framantati, pana obtineti un aluat omogen, apoi lasati-l sa se odihneasca aprox.

5 min.

Puneti aluatul intr-o forma pentru paine unsa cu ulei, pe care puteti presara faina de hrisca.

Umpleti forma de paine pana la aprox 3/5 din inaltimea ei.

Se lasa sa creasca 45-60 min.

(la o temperatura de 35°C).

Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 50-60 de minute.

Pentru prepararea produselor de patiserie mai mici (de ex.

chifle, baghete sau ciabatta) folosim cu 20 ml de apa mai putin.

Prelucram aluatul in acelasi mod.

Pentru coacerea baghetelor, folosim o placa speciala ondulata pentru baghete.

Timpul de coacere pentru baghete si chifle este de 40 min la 180°C si apoi la 220°C timp de 20-25 min.

Prepararea painii in masina de paine: Se toarna apa calduta si ulei in vasul de copt, se adauga drojdia proaspata (sfaramata) sau cea uscata si se adauga mix-ul pentru paine.

Doza recomandata de drojdie si apa se aplica programelor de coacere fara gluten cu o durata de dospire de aprox.

45-50 min.

si durata de coacere de aprox.

60 min.

Aluatul nu trebuie amestecat din nou in timpul dospirii.

In functie de tipul masinii de paine si de durata programului utilizat, putem ajusta temperatura apei si cantitatea de drojdie.

Daca painea este dospita inegal (cu pori mari si neuniformi), reduceti doza de drojdie sau folositi apa mai rece.

Daca, pe de alta parte, painea este putin dospita, cu aspect dens crapat la suprafata, folositi mai multa drojdie sau apa mai calda.

In primele minute de amestecare, dezlipiti aluatul de pe peretii vasului, ajutandu-va de o spatula moale.

Taiati painea dupa ce se raceste complet.

23.90 Lei
Cu cate stelute ai vota acest produs?

Informatii produs

FaraGluten lapte oua coloranti artificiali arome artificiale conservanti
IngredienteAmidon de grau degluteinizat faina de mei faina de lupin fulgi de cartofi faina de in (4) agent ingrosarefaina de guar zahar sare condiment pentru painepentru prepararea painii mai e nevoie pe langa mix de ingrediente precumapa ulei si drojdievalori nutritionale medii pentru 100 g de produsvaloare energetica 1434 kj339 kcal
Reteta de baza500 g mix de faina 500 ml de apa 20 ml ulei 15 g drojdie proaspata (sau 5 g drojdie uscata)
Prepararea painii intr-un cuptor normalConform retetei amestecati toate ingredientele deodata si framantati pana obtineti un aluat omogen apoi lasatil sa se odihneasca aprox 5 min
Prepararea painii in masina de paineSe toarna apa calduta si ulei in vasul de copt se adauga drojdia proaspata (sfaramata) sau cea uscata si se adauga mixul pentru paine

Magazine făină

Clientii au cumparat si
Mix pentru paine cu fibre de in 500 g, fara gluten | Nominal

Mix pentru paine cu fibre de in 500 g, fara gluten | Nominal

23.90 Lei

Categorii Nominal