Făină integrală de grâu, 1kg | Solaris
Solaris

Făină integrală de grâu, 1kg | Solaris

Vezi magazinul Viataverdeviu
  • 4 stele, bazat pe 1 voturi

Făină Integrală de Grâu, 1kg | Solaris Cunoscut și folosit de mai bine de 9000 de ani, grâul provine, conform celor mai vechi dovezi arheologice, din „Cornul abundenței” (sau „Semiluna fertilă”), o regiune din vestul Asiei ce cuprindea teritoriul Siriei, Iordaniei, Turciei, Armeniei și Irakului (de astăzi).

De atunci și până acum, pe parcursul a mii de ani, grâul a devenit una dintre principalele cereale din alimentația a miliarde de oameni.

Făina integrală de grâu de la Solaris este obținută prin măcinarea la o moară tradițională cu pietre a boabelor întregi de grâu, inclusiv a părților sale componente (tărâțe, germeni și endosperm).

Reprezintă o alternativă sănătoasă la făina albă de grâu, o făină rafinată, obținută doar din endosperm (strat intermediar al grâului, denumit și corp făinos, care este foarte bogat în amidon).

Făina integrală de grâu conține semnificativ mai multe substanțe nutritive (atât fibre, cât și vitamine și minerale) decât făina albă de grâu, care conține predominant proteine și amidon.

De asemenea, procedeul tradițional de măcinare cu ajutorul unei mori cu pietre este unul lent, care are rolul de a nu altera proprietățile nutritive ale cerealelor, făina măcinată rezultată având o calitate superioară comparativ cu făina obținută prin măcinare la viteză mare, prin intermediul unei mori industriale, ce implică o anumită încălzire a boabele de grâu.

Așadar, principalele diferențe între cele două tipuri de făină indică o calitate superioară a făinii integrale.

Avantajele consumului de făină integrală sunt următoarele: un conținut mult mai mare de nutrienți și o calitate superioară a acestora un procent mai ridicat de fibre alimentare decât conține făina albă.

Acestea se regăsesc îndeosebi în învelișul exterior, adică în tărâțele boabelor de grâu care sunt măcinate și incluse în făina integrală.

prin conținutul mare de fibre, făina integrală susține buna funcționare a tranzitului intestinal și ajută la menținerea unei greutăți corporale echilibrate.

nu prezintă un risc pentru, ci chiar previne diabetul și obezitatea.

nu este supusă unui proces de rafinare și nici de înălbire prin substanțe chimice.

datorită procedeului tradițional de măcinare lentă cu ajutorul unei mori cu pietre, nu sunt alterate proprietățile nutritive ale boabelor de grâu.

Făina de grâu integrală (și, implicit, grâul) reprezintă unul dintre alimentele principale din cadrul regimului Oshawa cu numărul 7, un regim considerat eficient în cazul mai multor afecțiuni și boli.

Acest regim include, pe lângă grâu, orez, hrișcă și mei, sare.

Cerealele menționate pot fi preparate în orice modalitate dorită (fierte, coapte, sub formă de terci, batoane sau pâinici).

Te invităm să descoperim împreună beneficiile pe care le aduce consumul de făină integrală de grâu, precum și unele modalități în care o poți folosi chiar la tine în bucătărie.

Compoziție nutritivăFăina integrală de grâu de la Solaris este o făină nutritivă, bogată în carbohidrați complecși (60,4%), proteine (13,7%) și fibre, în special insolubile, dar și solubile (hemiceluloză - îndeosebi arabinoxilan, celuloză, beta-glucan) - 12,2%.

Aportul de lipide al făinii integrale este unul mic, de aproximativ 2% (valorile sunt raportate la 100 g de făină).

Nu conține adaos de sare.

Aportul caloric al făinii de grâu integrale este de 339 kilocalorii.

Indicele glicemic al acesteia este cu 19% mai mic decât al făinii albe.

În ceea ce privește micronutrienții, făina integrală de grâu conține: vitamine - A, complexul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), E, K.

minerale – în special fosfor, potasiu, magneziu, calciu, dar și mangan, fier, zinc, cupru, seleniu.

De asemenea, făina de grâu integrală conține aminoacizi esențiali, enzime și antioxidanți (acid ferulic, polifenoli – lignani, carotenoizi – luteină).

Beneficiile făinii integrale de grâuIncluderea făinii de grâu integrale în alimentație asigură nu doar o nutriție sănătoasă, ci și o mulțime de beneficii pentru organism, precum sunt următoarele:susține buna funcționare a sistemului digestiv – prin intermediul conținutului mare de fibre (în special insolubile, dar și solubile), care susțin o digestie corectă, reglează tranzitul intestinal.

Totodată, au efect prebiotic (asigură o floră intestinală sănătoasă), reduc constipația, induc o senzație de sațietate.

Previn constipația cronică și cancerul intestinal (cancer de colon).

contribuie la reglarea glicemiei – carbohidrații complecși din făina integrală de grâu sunt descompuși și asimilați lent, în special datorită conținutului ridicat de fibre, ceea ce împiedică o creștere bruscă a nivelului de zahăr din sânge.

Conținutul bogat în magneziu contribuie și el la reglarea metabolismului glucidic, îmbunătățind secreția de insulină și eliminând rezistența la insulină.

facilitează reducerea nivelului de colesterol „rău” (LDL) – fibrele solubile din compoziția făinii integrale ajută la diminuarea colesterolului LDL.

Aceasta are drept consecință prevenirea bolilor cardiovasculare.

reglează greutatea corporală – în special datorită conținutului bogat în fibre (existent în mod natural în toate cerealele integrale) care conferă senzație de sațietate, reduc apetitul și conduc la evitarea supraalimentării calorice pe parcursul zilei.

Astfel, elimină riscul pentru obezitate, facilitează reglarea armonioasă a greutății corporale, în sensul creșterii sau scăderii acesteia, conform necesităților.

Făina integrală previne obezitatea.

conferă sănătate inimii și sistemului cardiovascular – conform unor studii, consumul cerealelor integrale (din care face parte și grâul din care este obținută făina integrală) poate reduce riscul afecțiunilor cardiovasculare într-un procent de până la 30%.

Aceasta se produce prin intermediul acțiunii de reducere a incidenței celor trei factori principali de risc: colesterolul „rău”, tensiunea arterială și greutatea corporală.

previne cancerul – fibrele alimentare, antioxidanții și fitonutrienții din componența grâului contribuie la reducerea riscului apariției mai multor tipuri de cancer, printre care regăsim mai ales cancerul de colon.

susține sarcina și previne malformațiile congenitale – prin intermediul folatului (vitamina B9) care este recomandat în special femeilor însărcinate.

Unele studii au arătat că un nivel scăzut de folați este asociat cu un risc crescut de apariție a unor malformații la nivelul creierului, coloanei vertebrale sau măduvei osoase a fătului.

previne apariția astmului la copii – atât magneziul, cât și vitamina E, furnizate prin intermediul făinii integrale de grâu, au proprietăți antiinflamatorii și scad (conform unor studii realizate) sensibilitatea copiilor la factorii ce restricționează căile aeriene, factori responsabili pentru generarea simptomelor tipice astmului.

benefică pentru sistemul ocular – niacina (vitamina B3), vitamina E și zincul din compoziția grâului pot îmbunătăți sănătatea ochilor, reducând riscul apariției cataractei sau a degenerescenței maculare datorate înaintării în vârstă.

conferă sănătate pielii – conținutul bogat în zinc și vitamina E menține pielea hidratată și conferă strălucire, elasticitate, tinerețe tenului și pielii, la modul general.

sursă importantă de energie – consumul de făină integrală are un efect tonic general, la nivelul întregului organism.

sursă de antioxidanți care ne protejează celulele de acțiunea negativă a radicalilor liberi.

Cum putem folosi făina integrală de grâuDeși există unele rețete de exfolianți cosmetici ce au în compoziția lor și făină integrală, exfolianți ce au rolul de a curăța, tonifia și regenera pielea, cel mai adesea regăsim făina integrală în alimentație, în diverse preparate.

Făina integrală de grâu este poate unul dintre cele mai versatile ingrediente, fiind regăsită în special în produsele de panificație, patiserie sau cofetărie, dar și în unele mâncăruri (de exemplu, în ciulamaua cu ciuperci).

Uneori este folosită pentru a schimba consistența ori pentru a îngroșa unele sosuri.

Poate fi un substitut excelent pentru făina albă de grâu, care poate fi înlocuită, într-o proporție similară, cu făină integrală de grâu.

E bine să ai în vedere faptul că, de regulă, unele produse integrale (ce au la bază făină integrală sau făină neagră) au o textură mai consistentă, mai puțin pufoasă și crescută.

Aceasta se petrece din pricina faptului că făina integrală conține mai multe fibre și proteine, în timp ce făina albă este o făină rafinată, mai acidă (datorită enzimelor și a unor aditivi), cu mai mult gluten și amidon, care au rolul de a conferi mai multă elasticitate și de a ajuta aluaturile să crească.

Dacă îți dorești aluaturi pufoase și ușoare (mai ales în cazul preparatelor dulci), poți alege o soluție de compromis între gust, textură și calități nutritive, și anume poți combina făină integrală cu făină albă pentru a pregăti rețetele favorite.

Poți folosi făina integrală de grâu în compoziția: produselor de patiserie sau cofetărie - prăjituri, brioșe, gogoși, cornuri, pandișpan sau diverse blaturi pentru torturi ori plăcinte, galette.

pâinii, chiflelor și lipiilor - poți folosi doar făină integrală în compoziția pâinilor ce au la bază agenți de fermentare și dospire naturali, fie de fermentare lactică (cu maia) sau cu drojdie.

În general, pâinea cu maia este considerată ca fiind mult mai sănătoasă decât cea cu drojdie.

Poți adăuga făină integrală la pâinea integrală cu semințe sau la pâinea graham, un tip de pâine sănătoasă, bogată în fibre și lipsită de aditivi, ce a fost promovată în secolul al XIX-lea de către Sylvester Graham, după ce, ani la rând, pâinea integrală a fost numită „pâinea săracilor”.

Chiflele, rețetele italiene de pâine ciabatta sau focaccia, baghetele, diversele tipuri de lipii, precum sunt cele libaneze sau indiene (lipiile denumite Chapati/Roti) pot avea, de asemenea, în compoziție, făină integrală de grâu.

10.50 Lei
Cu cate stelute ai vota acest produs?

Informatii produs

UrmatoareleUn continut mult mai mare de nutrienti si o calitate superioara a acestora un procent mai ridicat de fibre alimentare decat contine faina alba
Indicele glicemic al acesteia este cu 19% mai mic decat al fainii albe.in ceea ce priveste micronutrientii, faina integrala de grau contineVitamine
De asemenea, faina de grau integrala contine aminoacizi esentiali, enzime si antioxidanti (acid ferulic, polifenoli – lignani, carotenoizi – luteina).beneficiile fainii integrale de grauincluderea fainii de grau integrale in alimentatie asigura nu doar o nutritie sanatoasa, ci si o multime de beneficii pentru organism, precum sunt urmatoareleSustine buna functionare a sistemului digestiv prin intermediul continutului mare de fibre (in special insolubile dar si solubile) care sustin o digestie corecta regleaza tranzitul intestinal
Aceasta se produce prin intermediul actiunii de reducere a incidentei celor trei factori principali de riscColesterolul rau tensiunea arteriala si greutatea corporala previne cancerul fibrele alimentare antioxidantii si fitonutrientii din componenta graului contribuie la reducerea riscului aparitiei mai multor tipuri de cancer printre care regasim mai ales cancerul de colon sustine sarcina si previne malformatiile congenitale prin intermediul folatului (vitamina
Aceasta se petrece din pricina faptului ca faina integrala contine mai multe fibre si proteine, in timp ce faina alba este o faina rafinata, mai acida (datorita enzimelor si a unor aditivi), cu mai mult gluten si amidon, care au rolul de a conferi mai multa elasticitate si de a ajuta aluaturile sa creasca.daca iti doresti aluaturi pufoase si usoare (mai ales in cazul preparatelor dulci), poti alege o solutie de compromis intre gust, textura si calitati nutritive, si anume poti combina faina integrala cu faina alba pentru a pregati retetele favorite.poti folosi faina integrala de grau in compozitiaProduselor de patiserie sau cofetarie prajituri briose gogosi cornuri pandispan sau diverse blaturi pentru torturi ori placinte galette painii chiflelor si lipiilor poti folosi doar faina integrala in compozitia painilor ce au la baza agenti de fermentare si dospire naturali fie de fermentare lactica (cu maia) sau cu drojdie

Magazine făină

Clientii au cumparat si

Despre Solaris

SOLARIS este un brand inovator care aduce soluții de energie solară eficiente, sustenabile și accesibile, ajutând atât persoanele fizice, cât și companiile să îmbrățișeze surse de energie curată.

Cu o gamă largă de produse și sisteme fotovoltaice, SOLARIS se angajează să contribuie la protejarea mediului înconjurător, reducerea costurilor de energie și crearea unui viitor mai verde și mai sustenabil.

Produsele SOLARIS sunt concepute pentru a valorifica energia solară, una dintre cele mai eficiente și regenerabile surse de energie disponibile, oferind soluții complete pentru instalarea și întreținerea sistemelor fotovoltaice.

Fie că este vorba de panouri solare pentru locuințe, sisteme de stocare a energiei sau soluții pentru producția de energie la scară largă, SOLARIS asigură o performanță ridicată, fiabilitate și durabilitate.

Ce oferă SOLARIS: – Panouri solare fotovoltaice: Tehnologie avansată și panouri solare de înaltă performanță, care captează și transformă energia solară în electricitate, contribuind la reducerea dependenței de sursele tradiționale de energie – Sisteme de stocare a energiei: Baterii și soluții de stocare inteligente care permit acumularea energiei generate de panouri solare, asigurând continuitatea furnizării de electricitate, chiar și în absența luminii solare – Invertoare solare: Echipamente de conversie a energiei solare, care asigură transformarea eficientă a energiei produse de panourile fotovoltaice în electricitate utilizabilă pentru consumul zilnic – Kituri complete de energie solară: Soluții „all-in-one” pentru instalarea rapidă și simplă a sistemelor fotovoltaice, disponibile atât pentru locuințe individuale, cât și pentru spații comerciale sau industriale – Servicii de instalare și întreținere: Instalare profesională, mentenanță și suport post-vânzare pentru asigurarea unui sistem solar optimizat pe termen lung SOLARIS promovează un stil de viață sustenabil, contribuind la reducerea emisiilor de carbon și la economisirea energiei.

Fiecare sistem fotovoltaic este proiectat să răspundă cerințelor de eficiență energetică și să asigure o performanță de lungă durată, indiferent de condițiile climatice.

Investind în tehnologia solară SOLARIS, clienții nu doar că își reduc costurile cu energia electrică, dar joacă un rol activ în protejarea mediului înconjurător.

Produsele brandului sunt realizate pentru a sprijini tranziția către surse de energie regenerabilă, având un impact pozitiv asupra planetei și asupra economiilor de energie.

Făină integrală de grâu, 1kg | Solaris

Făină integrală de grâu, 1kg | Solaris

10.50 Lei

Categorii Solaris