Compoziție: făină de in, obţinută prin măcinarea lentă pe o moară tradiţională cu pietre a seminţelor de in.
Prin măcinarea lentă, valoarea nutriţională a făinii obţinute este superioară faţă de făina măcinată industrial.
Principii active: mucilagii, lipide, protide, glucoză, săruri de potasiu şi magneziu, Omega3, grăsimi bune.
Datorită mucilagiilor din compoziţie, se recomandă în tratarea catarului stomacal şi intestinal, împotriva constipaţiei.
Acţiune: laxativ-purgativă, emolientă, antiinflamatoare.
Extern se întrebuinţează singură sau asociată cu făină de muştar în cataplasme ca emolient şi uşor revulsiv.
Se amestecă cu apă călduţă( nu fierbinte) până se formează o pastă, se pune într-un săculeţ de cârpă şi se aplică pe locul dureros 15 min.
Mod de utilizare: se foloseşte în cure sau preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau iaurt.
Ideal pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitică.
Informatii produs
Compozitie | Faina de in obtinuta prin macinarea lenta pe o moara traditionala cu pietre a semintelor de in |
---|---|
Principii active | Mucilagii lipide protide glucoza saruri de potasiu si magneziu |
Actiune | Laxativpurgativa emolienta antiinflamatoare |
Mod de utilizare | Se foloseste in cure sau preparate culinare delicate precum salate sosuri sau iaurt |