Caisele uscate conţin vitamina A, C, B şi beta-caroten.
Caisele îmbunătăţesc vederea şi ajută la regenerarea ţesuturilor şi a nervilor.
Prin aportul ridicat de fier, aceste fructe sînt recomandate în cazurile severe de anemie.
Caisele uscate sînt o sursă bună de fibre alimentare şi potasiu, avînd un conţinut scăzut de grăsimi saturate, colesterol şi sodiu.
Fructul este foarte nutritiv, laxativ, şi e recomandat în anemii, astenii, insomnii, convalescenţe.
Pentru îmbunătăţirea acuităţii vizuale, se opăresc 100 g caise uscate, apoi, după jumătate de oră, caisele se mărunţesc, se adaugă 100 g morcov ras şi o lingură zahăr pudră.
Se amestecă bine şi se va consuma de trei ori pe săptămînă.
Aceleaşi caise înmuiate şi strivite, în amestec cu miezul de la o felie mai mare de lămîie şi o linguriţă de miere.
Acest preparat măreşte rezistenţa la îmbolnăvire, întăreşte sistemul imunitar.
Caisele înmuiate se freacă bine, pană ajung ca o pastă omogenă.
Se aplică pe faţă, într-un strat uniform, pentru 10 minute.
Masca curăţă în profunzime şi tonifică tenul.
Licopen: ca antioxidant, licopenul poate detecta si distruge moleculele de radicali liberi nocivi.
Se crede ca licopenul ajuta la protejarea importiva cancerului de prostata.
Informatii produs
Licopen | Ca antioxidant licopenul poate detecta si distruge moleculele de radicali liberi nocivi |
---|