Siropul de visine se recomanda in afectiuni ale cailor renale si urinare.
Administrat ca atare sau diluat cu apa, scade febra si se poate utiliza in tratamentul gripei si reumatismului, dar are si proprietati antidepresive, remineralizante si tonifiante.
Visinele contin: apa 88,6 %, zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloza, tanini, saruri minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc) vitamine (A, B1, B2, B9, C, E, PP etc.
), caroten.
Putere energetica: 64 kcal / 100 g.
Chiar daca sunt mai acide decat ciresele, visinele contin mai putine zaharuri decat acestea.
Potasiul pe care il contin contribuie la furnizarea unei cantitati de energie optime organismului, dar si la arderea caloriilor.
Pe langa vitaminele C, E, B, sodiu si cantitati mici de magneziu, visinele contin potasiu, mineral esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
In plus, in compozitia chimica a acestor fructe se evidentiaza flavonoizii, care previn bolile neuro-degenerative.
Informatii produs
Contin | Apa 886 zaharuri acizi pectine proteine celuloza tanini saruri minerale (potasiu fier fosfor calciu magneziu cupru zinc) vitamine (a |
---|---|
Putere energetica | 64 kcal 100 gchiar daca sunt mai acide decat ciresele visinele contin mai putine zaharuri decat acestea |