Graul spelta, denumit si alac, se cultiva de peste 5000 de ani, inca din Epoca Bronzului.
Are atestari documentare mai vechi decat graul comun si anumite studii il prezinta drept o impletire intre farro si planta Aegilops tauschii.
Este foarte hranitor, cu gust discret de nuca, poate fi folosit in painici (in special paine cu maia), preparate de patiserie, salate sau budinci cu fructe (hidratat 6 ore sau fiert in prealabil), in moduri similare cu preparatele din grau integral.
Se digera mai usor decat graul comun si este grana potrivita pentru hrana integrala.
Graul se spala si se pune la inmuiat in de trei ori mai multa apa, timp de 6 ore.
Se scurge si se fierbe la foc potrivit, timp de o ora.
Se adauga in salate, budinci cu fructe, tocanite de legume, s.
Valori medii nutritionale/ 100g: valoare energetica 1415Kj/ 338kcal grasimi 2,4 acizi grasi saturati 0,4g glucide 71,4g zaharuri 6,8g proteine 14,6g sare 0,02g Produsul contine gluten.
A se pastra la loc uscat si racoros.
Tara de origine: Romania.
Informatii produs
100g | Valoare energetica 1415kj 338kcal grasimi 24 acizi grasi saturati 04g glucide 714g zaharuri 68g proteine 146g sare 002g |
---|---|
Tara de origine | Romania |