Ingrediente: coriandru, scortisoara, cuisoare, ghimbir, cumin, chilli, piper negru, dafin, nucsoara, cardamon, fenicul, hrean.
Garam Masala, o combinatie ce confera unicitate datorita adaosurilor aromate de scortisoara si coriandru preparaterol de pui, orez, porc sau sosuri.
Gram (iute) masal (amestec) este chiar esenta bucatariei indiene.
Paradoxal, in ciuda numelui sau de maestec iute, multe din amestecurile de garam masala din prezent sunt mai putin picante decat restul condimentelor din bucataria indiana.
Principala caracteristica a acestui amestec de condimente, ce se regaseste in toata cultura culinara indiana, este prajirea condimentelor inainte de a fi zdrobite in mojar.
In urma tratametului termin, uleiurile esentiale din condimente isi accentueaza aromele.
Dat fiind dumensiune si diversitatea subcontinentului indian, amestecul garam masalase regaseste intr-o mie una compozitii si nuanteFoloseste acest amestec esential al bucatariei indiene in cantitati mic is spre sfarsitul prepararii.
Pentru conservarea calitatii sale esentiale tineti intr-un recipient ermetic inchis, la loc racoros, intunecat si uscat.
Informatii produs
Ingrediente | Coriandru scortisoara cuisoare ghimbir cumin chilli piper negru dafin nucsoara cardamon fenicul hreangaram |
---|
Magazine 138