Este cel mai scump condiment din lume.
Şofranul este originar din Asia, astăzi este cultivat din vestul Mediteranei până în India.
În Europa a ajuns prin secolul 8.
Şofranul pur este obţinut doar din pistilurile florii, în fiecare floare există 3 pistiluri din care se obţine şofranul.
Pentru obţinerea unui kg de şofran, sunt necesare în jur de 150.
000 de flori.
Aroma şofranului, este uşor picantă, dulce-amăruie.
Este folosit în supe şi sosuri, în orez, dar şi adăugat în dulciuri, în mâncăruri orinientale.
Ingrediente: 100% şofran pur.
Datorită aromei intense şi proprietăţilor colorante, pentru gătit este nevoie de cantităţi foarte mici de şofran.
Medicina tradiţională foloseşte şofranul ca afrodisiac, dar şi pentru a reduce febra sau a calma nervii.
Prezentare: 0,4g.
Informatii produs
Orinientale.ingrediente | 100 sofran purdatorita aromei intense si proprietatilor colorante pentru gatit este nevoie de cantitati foarte mici de sofran |
---|---|
Medicina traditionala foloseste sofranul ca afrodisiac, dar si pentru a reduce febra sau a calma nervii.prezentare | 04g |
Magazine 138