Cuișoarele sunt mugurii uscați ai florii arborelui de cuișoare – Syzygium aromaticum , un arbust mereu verde, asemănător viței-de-vie.
Mugurii se recoltează înainte de a se deschide, având o formă de cui – de unde și denumirea.
Gustul este fin, iute-dulceag, astringent și foarte aromat, iar mirosul cuișoarelor este cald, aromat și iute.
Mod de utilizare:Se folosesc pentru condimentarea diferitelor dulciuri, în combinații cu cremă sau cereale, salate de crudități, produse de panificație și patiserie, compoturi, orez sau gris cu lapte.
Se mai pot consuma și sub forma de măcerat: seara se adaugă 3-7 cuișoare măcinate într-o cană cu apă, se acoperă și se lasă până dimineața.
Cuișoarele mai pot fi folosite la prepararea dulciurilor și a vinului fiert.
Turta dulce a sărbătorilor de iarnă nu poate fi lipsită de gustul cuișoarelor.
Informatii produs
Utilizare | Se folosesc pentru condimentarea diferitelor dulciuri in combinatii cu crema sau cereale salate de cruditati produse de panificatie si patiserie compoturi orez sau gris cu laptese mai pot consuma si sub forma de maceratseara se adauga 37 cuisoare macinate intro cana cu apa se acopera si se lasa pana dimineatacuisoarele mai pot fi folosite la prepararea dulciurilor si a vinului fiert |
---|
Magazine 138