Cultivat acum in intreaga lume, chili reprezinta un stimulent si un antiseptic ce contine o mare cantitate de vitamina C si beta-caroten.
Poate regulariza curgerea singelui si poate intari inima, arterele si nervii.
Contine, de asemenea, vitaminele K si B6, potasiu, fibre alimentare, tiamina, riboflavina, niacina, acid folic, fier, magneziu si fosfor.
Chili determina arderea rapida a grasimilor din corp.
Prin utilizarea sa in mancarurile care, astfel, devin codimentate, caloriile in plus sunt arse.
De asemenea sporeste apetitul.
Pentru persoanele care sufera de astm, bronsite cronice, sinuzite sau congestii datorate racelii sau gripei, este util consumul intrucat acesta actioneaza ca un expectorant.
Chili este recunoscut pentru alte avantaje precum acela ca are efect coagulant, imbunatateste memoria, previne atacurile cardiace, face bine corzilor vocale, elimina starea de oboseala, are efect antiinflamator.
Contrar parerilor nu produce ulcer si nici hemoroizi.
Proprietati terapeutice: Contine capsaicina, substanta care reduce durerile si inflamatiile.
Pudra uscata are cele mai mari proprietati vindecatoare.
Aceasta se obtine prin uscare, pentru ca, astfel, acizii care cauzeaza efectele negative sunt eliminati.
O alta utilizare este in cazul congestiei sinusurilor.
Poate fi utilizat si pentru videcarea ranilor.
Este cunoscut pentru vindecarea infectiilor aparute la nivelul gingiilor, eliminind totodata durerile si abcesele.
Pentru aceasta, se pune pe periuta de dinti si se spala dintii.
Aceasta operatie este avantajoasa pentru gingii, iar gargara cu solutie de ardei este benefica in cazul durerilor de gat.
Informatii produs
Terapeutice | Contine capsaicina substanta care reduce durerile si inflamatiile |
---|
Magazine 138