Sorgul este o planta cu originea in Africa Ecuatoriala si este a cincea cea mai cultivata cereala din lume, imediat dupa grau, porumb, orez si orz.
Este o planta bogata in fibre, proteine, vitamine B, niacina, tiamina si minerale (fier, magneziu, fosfor, cupru, calciu, zinc si potasiu).
Beneficiile consumului fainei de sorg: regleaza digestia elimina constipatia previne balonarea reduce colesterolul regleaza glicemia protejeaza inima reduce aparitia de cancer (mai ales cel esofagian).
Antioxidantii lupta cu radicalii liberi si incetinesc procesul de imbatranire iar faina de sorg este bogata in tanine, acizi fenolici, antocianine, fitosteroli si policosanoli, reprezentand astfel o sursa bogata de anntioxidanti.
Continutul extrem de bogat in minerale face sorgul sa fie un ajutor pentru mentinerea sanatatii sistemului osos si prevenirea osteoporozei.
Magneziul si fosforul intra in compozitia oaselor participand la mineralizarea scheletului.
Calciul este un mineral esential pentru sistemul osos, intervenind in formarea oaselor si confera duritatea oaselor.
Ingrediente: faina obtinuta 100% prin macinarea semintelor de sorg.
Mod de folosire: Se poate utiliza in produse de panificatie si de cofetarie sau se poate adauga in iaurt, sosuri sau salate.
Valori nutritionale/100gr: energie 361kcal proteine 7,9gr lipide 3,3gr glucide 77,5gr.
Ingrediente:Sorghum bicolor 500.
00 gr ;.
Informatii produs
Sorg | Regleaza digestia elimina constipatia previne balonarea reduce colesterolul regleaza glicemia protejeaza inima reduce aparitia de cancer (mai ales cel esofagian) |
---|---|
Ingrediente | Faina obtinuta 100 prin macinarea semintelor de sorg Sorghum bicolor 50000 gr |
Mod de folosire | Se poate utiliza in produse de panificatie si de cofetarie sau se poate adauga in iaurt sosuri sau salate |
Valori nutritionale/100gr | Energie 361kcal proteine 79gr lipide 33gr glucide 775gr |
Magazine 140