Oatcake este painea scotienilor si este similara cu o turtita plata preparata insa din ovaz.
Oatcake–urile au fost documentate ca existand in Scotia incepand din anul 43 D.
, acestea fiind “pilonul de paine scotian de secole”.
Oatcake-urile au devenit populare si in Anglia, regina Elisabeta a II a servindu-le in mod regulat la micul dejun.
Ovazul este bogat in fibre solubile care elibereaza energia lent, mentanind starea de satietate un timp mai indelungat.
Ovazul reprezinta o sursa de vitamine si minerale: mangan, magneziu, fosfor, vitamina B Ovazul este o sursa de beta-glucani care contribuie la scaderea colesterolului.
Ovaz integralFara grauFara OMGFara culori artificiale, arome sau conservantiFara grasimi hidrogenateBogat in fibreO sursa de nutrienti esentialiCu Incarcatura Glicemica scazutaIngrediente:faina de ovaz integrala 85%ulei de palmiersare de marebicarbonat de sodiu.
Valoare energetica kj/kcal(calorii) 155kJ/36kcal (per buc):Proteine :0,9 gCarbohidrati :4,3 g– din care zaharuri:0,1 gGrasime totala:1,6 g– din care saturata:0,7 gFibre:5,8 gSare:0,13 gFosfor:32,8 mgMangan:0,3 mg Descarca fisa produsului.
Informatii produs
Minerale | Mangan magneziu fosfor vitamina |
---|---|
Glicemica scazutaingrediente | Faina de ovaz integrala 85ulei de palmiersare de marebicarbonat de sodiuvaloare energetica kjkcal(calorii) 155kj36kcal (per buc)proteine09 gcarbohidrati43 g din care zaharuri01 ggrasime totala16 g din care saturata07 gfibre58 gsare013 gfosfor328 mgmangan03 mg |
Magazine 140