Făina de Cânepă are un conținut ridicat de proteină completă, fibre vegetale și minerale, nu are gluten prin natura ingredientelor.
În făina de cânepă găsim ambele tipuri de proteine: structurale și biologic active (globulare).
Proteinele structurale includ colagenul, creatină și fibrogenul, acestea fiind constituentii principali ai oaselor, pielii, părului, ligamentelor.
Proteinele biologic active sunt mai ales globulinele și includ de exemplu hormonii, hemoglobină, anticorpii (imunoglobulinele) și enzimele.
Proteina din făina de cânepă conține toți cei 8 aminoacizi esențiali, fără de care alimentația noastră ar fi grav afectată.
În făina de cânepă întâlnim un procent mare de fibre alimentare - 30%, care te vor ajută să ai un tranzit intestinal optim pentru confortul și sănătatea ta.
De asemena, conține acizi grași esențiali omega 6 și omega 3 în raportul optim de 3:1.
Microelementele prezente în făina de cânepă includ strontiu, torium, arsenic și crom.
Alte elemente conținute mai sunt: lecitină, colină, inositol, fitosteroli.
Utilizare: poate fi folosită în reţetele de pâine, turte, covrigei, paste făinoase, crackers, biscuiţi şi pentru a face deserturi sănătoase (plăcinte, muffins, tarte etc.
Informatii produs
Proteine | Structurale si biologic active (globulare) |
---|---|
De asemena, contine acizi grasi esentiali omega 6 si omega 3 in raportul optim de 3 | 1microelementele prezente in faina de canepa includ strontiu torium arsenic si crom |
Alte elemente continute mai sunt | Lecitina colina inositol fitosteroliutilizarepoate fi folosita in retetele de paine turte covrigei paste fainoase crackers biscuiti si pentru a face deserturi sanatoase (placinte muffins tarte etc) |
Magazine paine