Ceaiul de armurariu este un ceai medicinal ideal pentru protejarea celulelor hepatice si indeparteaza cumposii toxici din ficat.
Armurariul face parte din familia Asteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani ca remediu pentru tratarea bolilor de ficat si vezica biliara.
Primele utilizari în scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de catre medicul grec Dioscoride, care folosea armurariu pentru tratarea muscaturilor de sarpe.
Planta are frunzele ovale cu nervuri prelungite marginal în câte un ghimpe lung.
Florile rosii, tubuloase sunt de asemenea terminate în ghimpi.
Fructele, de forma cilindrica si culoare brun-cenusiu se recolteaza în luna septembrie.
Se mai numeste armurar, buruiana-armurarii, crapusnic, scai pestrit sau ciulinul laptelui.
Actiuni:INTERN: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorita silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, sustine activitatea hepatica si renala protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapicelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.
EXTERN: antitumoralContribuie la:protejarea si regenerarea celulei hepaticeindepartarea compusilor toxici din ficatprotejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Indicatii:INTERN: Se utilizeaza ca adjuvant în: hepatite acute si cronice, virale si metabolice, hepatita etanolica, ciroza hepatica, insuficienta hepatica, hipercolesterolemie, tumori (hepatice, mamare, uterine, ovariene, ale prostatei, intestinale, pulmonare, ale vezicii urinare, ale pielii), intoxicatii cu ciuperci, dispepsie; se asociaza preventiv cu medicamente care prezinta potential hepatotoxic.
Administrare:pulbere - planta se macina fin cu o rasnita electrica.
Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Pulberea se tine sub limba timp de 10-15 min.
, dupa care se inghite cu apa.
macerat la rece - se prepara dintr-o lingura de planta adaugata la 250 ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 min.
înainte de mese.
infuzie - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250 ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 min.
la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol.
Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 min.
inainte de mese.
Informatii produs
Laptelui.actiuni | Internantihepatotoxic regenerant al celulelor hepatice (datorita silimarinei) hepatoprotector tonic amar hipocolesterolemiant sustine activitatea hepatica si renala protejand aceste organe impotriva efectelor adverse ale chimioterapicelor antitumoral antiproliferativ galactogog neurotrofic neuroprotector antioxidantexternantitumoralcontribuie laprotejarea si regenerarea celulei hepaticeindepartarea compusilor toxici din ficatprotejarea celulelor impotriva stresului oxidativindicatiiinternse utilizeaza ca adjuvant inhepatite acute si cronice virale si metabolice hepatita etanolica ciroza hepatica insuficienta hepatica hipercolesterolemie tumori (hepatice mamare uterine ovariene ale prostatei intestinale pulmonare ale vezicii urinare ale pielii) intoxicatii cu ciuperci dispepsie |
---|---|
Se asociaza preventiv cu medicamente care prezinta potential hepatotoxic.administrare | Pulbere planta se macina fin cu o rasnita electrica |
Magazine 139