Ceaiul cu Cicoare de la AdNatura stimuleaza buna functionare a ficatului.
Planta erbacee perena, spontana si adesea cultivata pentru radacinile sale din care se extrage un surogat de cafea.
Cicoarea are o arie mare de raspandire in pasuni si fanete, in locuri necultivate, pe marginea drumurilor, cailor ferate si santurilor, pe marginea apelor curgatoare, din zona de campie pana in cea de deal si munte.
In scopuri medicinale de la aceasta planta se intrebuinteaza partile aeriene (Herba Cichorii) ce se recolteaza in prima perioada de inflorire a plantei, in lunile iulie-august, cand tulpinile nu au apucat inca sa se intareasca, radacinile (Radix Cichorii) se recolteaza in lunile septembrie-octombrie.
Contine cicorina, inulina, arginina, colina, acid cicoric, levuloza, saruri minerale, taninuri, ulei esential.
Coleretic-colagoga - (stimuleaza activitatea ficatului si eliminarea bilei pe care o si fluidifica), tonic-amar; favorizeaza functia glicogenetica a ficatului si calmeaza senzatia de sete caracteristica diabeticilorCompozitie: Partea aeriana a plantei de cicoare – Cichorii herba.
Recomandari:Intern: disfunctii hepatice, diskinezie biliara, colica si calculoza biliara; colecistopatii, diabet, reumatism, afectiuni cutanate, anorexie, constipatie.
Extern: acnee, infectii cutanate.
Administrare:Intern: infuzie-peste 1-2 lingurite cu planta se toarna 250 ml apa clocotita.
Vasul se acopera si se lasa in repaos 10-15 minute, dupa care se strecoara.
Se beau 2 cani cu ceai pe zi, dupa mesele principale.
Extern: se pun comprese pe zona afectata.
Informatii produs
Diabeticilorcompozitie | Partea aeriana a plantei de cicoare |
---|---|
Cichorii herba.recomandari | Interndisfunctii hepatice diskinezie biliara colica si calculoza biliara |
Colecistopatii, diabet, reumatism, afectiuni cutanate, anorexie, constipatie.extern | Acnee infectii cutanateadministrareinterninfuziepeste 12 lingurite cu planta se toarna 250 ml apa clocotita |
Se beau 2 cani cu ceai pe zi, dupa mesele principale.extern | Se pun comprese pe zona afectata |
Magazine 139