Orzo (cunoscut și sub numele de Risoni) este o pască mică uscată în formă de boabe de orez.
Potrivit italienilor boabele seamănă cu cele de orz.
Din acest motiv produsul se numește Orzo care înseamnă Orz în italiană.
În Sicilia locul de origine al Orzo oamenii folosesc aceste paste în principal ca garnitură pentru supe.
Dar există multe alte moduri de a o prepara de exemplu cu sos de roșii sau pesto de asemenea ca pilaf cu legume la grătar.
Este perfectă pentru un risotto rapid numit orzotto.
Modalitate de preparare: Fierbeți apă cu sare.
Se toarnă pastele și se fierb timp de 7 minute.
Valoare nutrițională în 100 g Valoare energetică: 1519 kJ / 358 calorii Grăsimi: 12 g din care acizi grași saturați: 03 g Carbohidrați: 75 g din care zaharuri: 33 g Proteine: 105 g Sare: 001 g Condiții de păstrare recomandate: A se păstra într-un loc uscat și răcoros.
Ingrediente: făină de grâu dur* sare (*ingrediente certificate organic BIO).
Informatii produs
Preparare | Fierbeti apa cu sare |
---|---|
Valoare energetica | 1519 kj 358 calorii |
Grasimi | 12 g din care acizi grasi saturati03 g |
Carbohidrati | 75 g din care zaharuri33 g |
Proteine | 105 g |
Sare | 001 g |
Conditii de pastrare recomandate | A se pastra intrun loc uscat si racoros |
Ingrediente | Faina de grau dur sare (ingrediente certificate organic |
Magazine paste spaghete tăieței