Pentru prepararea unei pâini cu gust specific acrişor din maia de secară.
Se adaugă doar drojdie şi este gata de introdus în cuptor.
Rezultă aprox.
1,5 kg de pâine.
Ingrediente:Faina integral de secara, culture starter100% agricultura ecologica.
Pâine din aluat acrişor de secarăIngrediente: 1 plic de extract din maia naturală de secară Biovegan, 700 g făină de grâu sau tărâţe de grâu, 300 g făină se secară sau tărâţe de secară, 2 plicuri de drojdie BIO Biovegan (18 g), 2 linguriţe de sare, 750 ml apă călduţă.
Preparare: Se amestecă bine toate ingredientele uscate.
Se adaugă apoi apa şi se frământă foarte bine.
Compoziţia se lasă 2 ore acoperită într-un loc cald la dospit.
Apoi se frământă încă o dată bine şi se pune într-o formă de copt unsă în prealabil.
Se pune în cuptorul rece, însoţită de un castron cu apă.
Se coace la temperatură de 180 – 200 ° C timp de aprox.
80 minute.
Se răstoarnă din formă pe un grătar şi se lasă la răcit.
Valori nutritive:kj: 1255 kcal: 297 grasimi: 1,8g acizi grasi saturati: 0,5g glucide: 52g zaharuri: 1g fibre: 14g proteine: 11g sare:.
Informatii produs
Paine.ingrediente | Faina integral de secara culture starter100 agricultura ecologica |
---|---|
Paine din aluat acrisor de secaraingrediente | 1 plic de extract din maia naturala de secara |
Biovegan (18 g), 2 lingurite de sare, 750 ml apa calduta.preparare | Se amesteca bine toate ingredientele uscate |
Se rastoarna din forma pe un gratar si se lasa la racit.valori nutritive | Kj1255 kcal297 grasimi18g acizi grasi saturati05g glucide52g zaharuri1g fibre14g proteine11g |
Magazine 140