Adzuki este un tip de fasole cu boabe mici, de culoare maro-rosiatica, cu gust cremos care seamana cu cel al nucilor.
Este folosita, cu precadere, in bucataria asiatica atat in supe, cat si in deserturi.
In China si Japonia, acest tip de fasole este utilizat in prepararea cremelor pentru prajituri, dar si in prepararea inghetatei.
Fasolea adzuki este bogata in magneziu, potasiu, fier, zinc, cupru, mangan, acid folic, calciu si complexul de vitamine B.
Contine putine calorii si grasimi, este mai usor de digerat decat alte tipuri de fasole si este adesea folosita in diete.
Mai mult, este o sursa excelenta de proteine devenind un ingredient esential in stilul de viata vegetarian, dar si de fibre solubile care ajuta la scaderea colesterolului rau din sange si stimularea digestiei.
Un alt beneficiu recunoscut este faptul ca ajuta de minune in cazul in care exista probleme cu aparatul urinar.
Si cum apar tot mai frecvent disfunctii la acest nivel, inclusiv la copii, este bine de stiut ca se recomanda consumul a cel putin jumatate de cana de doua ori pe saptamana.
Are efect diuretic si ajuta la tonifierea rinichilor tinand la distanta infectiile urinare.
Mod de folosire: Ca orice tip obisnuit de fasole, adzuki se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, iar in timpul procesului de fierbere se schimba apa de cateva ori.
Ca regula, pentru acest tip de fasole, raportul este de 3 masuri de apa la o masura de fasole.
Iar ca timp de fierbere, aproximativ 45 de minute ar trebui sa fie suficiente pentru a obtine o pasta cremoasa, numai buna de servit celui mic.
Puteti combina adzuki cu: orez, piure de cartofi dulci, dovleac pasat si un praf de chimen.
Informatii produs
Folosire | Ca orice tip obisnuit de fasole adzuki se lasa intrun vas cu apa rece peste noapte iar in timpul procesului de fierbere se schimba apa de cateva ori |
---|---|
Puteti combina adzuki cu | Orez piure de cartofi dulci dovleac pasat si un praf de chimen |
Magazine 140