Zerul este una dintre sursele de proteine de înaltă calitate, cu o proporție mai mare de aminoacizi indispensabili în comparație cu alte surse.
Concentrația sa ridicată de leucină face din zer o sursă optimă de proteine pentru a maximiza sinteza proteinelor musculare și pentru a atenua descompunerea proteinelor musculare în repaus și după exerciții.
Proteina din zer a fost propusă ca o sursă optimă de proteine pentru susținerea mușchilor și acumularea de masă musculară.
În comparație cu alte surse de proteine, proteina din zer are o biodisponibilitate mai mare, solubilitate și concentrație de amino cu lanț ramificat acid (BCAA), în special leucina.
Rezultate din meta-analize bine efectuate ale unor studii controlate susțin efectul combinării suplimentelor cu proteine din zer cu antrenamentul de rezistență pentru a optimiza acumularea masei musculare atât la sportivii de performață cât și la cei amatori.
Renew Whey Protein Isolate - Proteina din Zer Izolată de la DY Nutrition, utilizează zer în stare naturală, ceea ce înseamnă că primiți o proteină mai pură, mai puțin alterată decât altele de pe piață.
Zerul în stare naturală reprezintă standardul de aur ca materie primă utilizată în fabricarea suplimentelor proteice din zer, de aici motivul pentru care DY Nutrition insistă asupra acestuia ca standard obligatoriu.
Pentru produsul Whey Protein Isolate, proteina este procesată la temperaturi scăzute, în condiții de aciditate slabă, pentru a evita denaturarea.
Calitatea proteinei din zer nu ar trebui determinată exclusiv de conținutul de proteină, ci mai degrabă de o combinație de factori care includ biodisponibilitatea (absorbția), calitatea proteinei, nivelul de procesare și calitatea materiei prime.
Din punctul de vedere al fabricației, pentru produsul Whey Protein Isolate se utilizează un proces cunoscut ca ultrafiltrare, o metodă de procesare care folosește grade de presiune variabile pentru a forța zerul să treacă printr-o membrană poroasă, acest proces facilitând.