S-a descoperit cultivarea acestei cereale in mileniul 8 i.
Graul este cereala de baza in alimentatia multor popoare, fiind prezent sub numeroase forme.
Graul integral este bogat in proteine si fibre, contine numeroase vitamine: A, B, E, K, D, complexul B: B1, B3, B5, minerale: seleniu, mangan, calciu, magneziu, sodiu, clor, sulf, siliciu, cobalt, cupru, iod, 9 aminoacizi esentiali.
Ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv, are efecte antioxidante, fiind o importanta sursa de fibre alimentare.
Graul contine, in principal, fibre insolubile, esentiale pentru buna functionare a tranzitului intestinal.
Se stie ca, in general, o dieta bogata in fibre poate contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Mod de consumare: Prin fierbere, graul se poate combina cu diferite legume, sau fructe cu miere, pentru stimularea digestiei in regimuri tip Oshawa.
Informatii produs
Vitamine | A |
---|---|
B | B1 |
B5, minerale | Seleniu mangan calciu magneziu sodiu clor sulf siliciu cobalt cupru iod 9 aminoacizi esentiali |
Mod de consumare | Prin fierbere graul se poate combina cu diferite legume sau fructe cu miere pentru stimularea digestiei in regimuri tip |
Magazine 140