Tefful, prea putin cunoscuta inca, este cea mai mica cereala.
Este un aliment integral, asemanator cu graul sau boabele de mei, dar fara gluten.
Este recomandat persoanelor alergice/cu intoleranta la gluten sau celor afectați de boala celiacă.
Faina de teff aduce un plus de gust, acesta asemanandu-se cu cel de alune sau mei.
Mod de folosire: in locul fainii de grau la prepararea painii, prajiturilor, torturilor, clatitelor etc.
Sau, o puteti combina, in diferite proportii, cu faina de grau, pentru un plus de savoare.
Are un continut ridicat de proteine (astfel este recomandat si sportivilor cu dieta speciala), de fibre dietetice, vitamine si minerale.
Valori nutritionale per 100grValoare energetica: 333kcal / 1408kjProteine: 11.
2gCarbohidrati: 64g din care zaharuri: 1.
3gGrasimi: 2g din care grasimi saturate: 0.
7gFibre: 8gSare: 0.
Informatii produs
Folosire | In locul fainii de grau la prepararea painii prajiturilor torturilor clatitelor etc |
---|---|
Valori nutritionale per 100grvaloare energetica | 333kcal 1408kjproteine112gcarbohidrati64g din care zaharuri13ggrasimi2g din care grasimi saturate07gfibre8gsare002g |
Magazine 140