Hrisca isi are originile in zonele inalte din Asia, de unde a fost adusa in Europa.
Se intalneste foarte des in bucataria traditionala a rusilor, ucrainenilor, francezilor, polonezilor dar si in zona Bucovinei.
In ultimul deceniu, odata cu revolutia naturista, cu trezirea constiintei necesitatii unei alimentatii sanatoase hrisca a revenit in prim-plan.
Hrisca poate fi considerata un aliment-medicament chiar foarte bun.
Desi nu este o cereala intruneste calitatile fainei de grau integrala.
Este de fapt superiora graului: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, contine cantitati mari de lysina(aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu, cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.
Datorita lipsei de gluten poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus sau de cei cu boala celiaca.
S-a constatat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa dar si un supliment ` medical ` pentru diabetici.
Ingrediente:hrisca* * din culturi certificate ecologic.
Produsul nu este obtinut cu organisme modificate genetic.
Conditii de depozitare: loc uscat si racoros.
Informatii produs
Graului | Contine mult mai putine glucide nu contine gluten contine cantitati mari de lysina(aminoacid esential) fier seleniu si mai mult calciu cantitati impresionante de antioxidanti si se prezinta ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale |
---|---|
Datorita lipsei de gluten poate fi consumata de cei cu intoleranta la acest compus sau de cei cu boala celiaca.s-a constatat in urma unor studii ca hrisca are un rol important in mentinerea nivelului scazut de de glucoza, ceea ce ar reprezenta nu numai o alternativa dar si un supliment ` medical ` pentru diabetici.ingrediente | Hrisca din culturi certificate ecologicprodusul nu este obtinut cu organisme modificate geneticconditii de depozitareloc uscat si racoros |
Magazine 140