Starter kit pentru iaurt vegan bio, Fairment Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul kitului de start de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.
Cutia contine: -1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt vegan -1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt -1 borcan de fermentare de 946 ml -1 capac de metal -1 termometru de inox -1 plic cu agent de ingrosare vegan (amidon de orez si tapioca bio) -1 manual in limba engleza cu retete -intructiuni de utilizare in engleza si in romana.
Ingrediente plic culturi de iaurt vegan : dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrückii subsp.
bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM *din agricultura ecologica Ingrediente plic de amidon : amidon de orez*, amidon de tapioca* *din agricultura ecologica Mod de preparare: Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de: -1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan (inclus in kit) -750 ml lapte de soia Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele.
Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.
Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect.
Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis.
Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.
Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda.
Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru.
Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore.
In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.
Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul.
Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore.
Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste.
Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.
Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte.
Apoi se poate consuma.
Pastrati la frigider.
Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior.
In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior.
Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv.
Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.
Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 turnati si continutul plicului cu amidon (inclus in kit).
Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex.
orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul.
Fabricat in Germania.
Informatii produs
Contine | 1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt vegan 1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt 1 borcan de fermentare de 946 ml 1 capac de metal 1 termometru de inox 1 plic cu agent de ingrosare vegan (amidon de orez si tapioca bio) 1 manual in limba engleza cu retete intructiuni de utilizare in engleza si in romana |
---|---|
Ingrediente plic culturi de iaurt vegan | Dextroza |
Ingrediente plic de amidon | Amidon de orez amidon de tapioca din agricultura ecologica |
Mod de preparare | |
Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de | 1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan (inclus in kit) 750 ml lapte de soia |
Pasul 1 | Puneti laptele de soia intrun vas si incalzitil pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele |
Pasul 2 | Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect |
Pasul 3 | Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda |
Pasul 4 | Dupa 10 ore deschideti vasul si verificati iaurtul |
Pasul 5 | |
Pasul 6 | Pentru a face un nou lot de iaurt puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior |
Sfat | Daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia atunci la |
Magazine ceaiuri din plante medicinale