Un mod foarte economic pentru a avea o salata din seminte germinate.
Acest mix de seminte pentru germinat in 3 zile furnizeaza o varietate de arome si texturi odata ce semintele au germinat.
Obtinerea germenilor:Se spala semintele.
Se lasa la imuit 8 ore.
Se strecoara apa care poate fi folosita pentru baut datorita imbogatirii cu substantele minerale din seminte).
Se pun boabele pe o panza umeda (molton, de exemplu) intr-o farfurie, acoperindu-le cu o alta bucata de panza.
Boabele nu trebuie sa stea in apa ci doar sa fie usor umezite.
De aceea trebuie ca semintele de cereale sa fie udate zilnic.
Temperatura de germinare este de 22-30 grade Celsius.
Dupa cateva zile de la declansarea procesului de incoltire (perioada depinde de specia de seminte folosite) boabele germinate se pot consuma.
ATENTIE! Nu se recomanda cresterea mladitelor peste 5 mm.
Administrarea germenilor:Modul de administrare cel mai frecvent utilizat este acela in care zilnic se consuma intre 2 lingurite/2 linguri de germeni proaspeti, pe stomacul gol.
Pentru a fi cat mai agreabili si mai usor de consumat germenii se maruntesc sau se macina.
Pentru a obtine insa efecte mai intense de regenerare se poate trece la o alimentatie vegetariana preponderent crudivora, bazata pe alimente nepreparate termic, in care germenii sunt inclusi in cantitati mai mari.
Ei pot intra in componenta salatelor de cruditati, painilor din cereale, prajiturilor, a unor sucuri si bauturi nutritive precum si a majoritatii mancarurilor vegetariene.
Germenii de naut:Sunt un excelent aliment pentru barbati, amplifica energia si vigoarea; cantitatea mare de proteine ii face sa fie foarte hranitori.
Nautul germinat este bogat in calciu, potasiu, magneziu si vitamine.
Germenii de linte:Continutul crescut de vitamina C si Fe ii recomanda in carentele acestor elemente; se utilizeaza cu succes in atrofii musculare, devitalizare si slabiciune.
Germenii de floarea soarelui:Pe langa efectele terapeutice remarcate in cazurile de anorexie, ateroscleroza si afectiuni respiratorii, ei sunt foarte gustosi si nutritivi fiind utilizati la majoritatea salatelor de cruditati si preparatelor cu germeni.
Germenii de fasole mung: Sunt o sursa de proteina vegatala de cea mai buna calitate.
Conţin cantitati mari de vitamina C, vitamine din grupa B, vitamina E, fier si potasiu.
Contin toti aminoacizii esentiali si enzimele necesare pentru o digestie optima.
Germenii de fasole adzuki:Contin proteina in proportie de 25%.
Sunt bogate in calciu, fier si niacina.
Au un continut bogat in vitaminele A, B, C si E.
Contin toti aminoacizii esentiali, cu exceptia tryptophanului.
Informatii produs
Germenilor | Se spala semintelese lasa la imuit 8 orese strecoara apa care poate fi folosita pentru baut datorita imbogatirii cu substantele minerale din seminte)se pun boabele pe o panza umeda (molton de exemplu) intro farfurie acoperindule cu o alta bucata de panza |
---|---|
Nu se recomanda cresterea mladitelor peste 5 mm.administrarea germenilor | Modul de administrare cel mai frecvent utilizat este acela in care zilnic se consuma intre 2 lingurite2 linguri de germeni proaspeti pe stomacul golpentru a fi cat mai agreabili si mai usor de consumat germenii se maruntesc sau se macina |
Germenii de naut | Sunt un excelent aliment pentru barbati amplifica energia si vigoarea |
Cantitatea mare de proteine ii face sa fie foarte hranitori.nautul germinat este bogat in calciu, potasiu, magneziu si vitamine.germenii de linte | Continutul crescut de vitamina |
Se utilizeaza cu succes in atrofii musculare, devitalizare si slabiciune.germenii de floarea soarelui | Pe langa efectele terapeutice remarcate in cazurile de anorexie ateroscleroza si afectiuni respiratorii ei sunt foarte gustosi si nutritivi fiind utilizati la majoritatea salatelor de cruditati si preparatelor cu germenigermenii de fasole mungsunt o sursa de proteina vegatala de cea mai buna calitate |
E, fier si potasiu.contin toti aminoacizii esentiali si enzimele necesare pentru o digestie optima.germenii de fasole adzuki | Contin proteina in proportie de 25 |
Magazine 138