Matcha este un ceai verde, un amestec de frunze proaspete.
Spre deosebire de alte tipuri de ceai care sunt lasate sa fermenteze, sa se usuce, ceaiul verde se pregateste in cea mai pura stare a lui, nefiind lasat la fermentat.
Atunci cand este macinat fin, Matcha isi pastreaza culoarea verde avand astfel un aspect unic, pastrandu-si si proprietatile naturale de colorant alimentar.
Dincolo de importanta lui in cultura ceaiului japonez, calitatile ceaiului Matcha nu se opresc aici.
Beneficiile sale pentru sanatate sunt demne de luat in seama numai daca ne gandim ca acesta contine de 20 de ori mai multi antioxidanti decat rodiile sau afinele, conform studiilor publicare de cercetatorii de la Universitatea din Tufts.
Antioxidantii sunt compusi chimici care previn imbatranirea si bolile cronice, stimuleaza organismul si scade nivelul colesterolului.
Mai mult decat atat, Matcha contine un tip de substante de natura antioxidanta, denumite catechine, care contraataca efectele radicalilor liberi, a razelor UV si poate preveni cancerul.
Acum mai bine de 1000 de ani calugarii din Japonia beau ceai Matcha pentru a ramane calmi in timpul orelor lungi de meditatie, Matcha continand un aminoacid rar care actioneaza la baza creierului, generand o stare de relaxare.
Aproape lipsit de calorii ceaiul Matcha este un adevarat aliat in lupta cu pierderea in greutate, avand proprietati de stimulare ale organismului si aredere a grasimilor.
Verdele este cu adevarat culoarea sanatatii, iar Matcha intruneste toate calitatile pentru a curata organismul de toate elementele nocive.
Clorofila, cea care da culoarea verde a ceaiului si a celorlalte plante verzi, este de asemenea un detoxifiant puternic si ajuta la eliminarea substantelor chimice si a metalelor grele din organism.
O ceasca de ceai verde matcha are de 10 ori mai multi antioxidanti decat o ceasca de ceai verde obisnuit.
Gustul ceaiului matcha e usor dulceag, bland, dar in acelasi timp intensiv si revigorant.
Datorita proprietatilor sale stimulative ceaiul matcha s-a strecurat in tot mai multe facultati, birouri si locuri, unde se cere concentrare si atentie maxima.
Matcha contine mai putina cofeina decat cafeaua, dar este foarte bogat in l-theanina, o componenta ce produce efecte similare cu cele ale cofeinei, dar care actioneaza o perioada mai lunga de timp.
Beneficii: previne cancerul antiimbatranire scade nivelul colesterolului rau \\`\\`LDL\\`\\` ajuta la slabire detoxifiant imbunatateste sanatatea mintala fibre creste energia.
Magazine 135