Ceaiul de busuioc se folosește ca supliment alimentar pentru stimularea digestiei (ușurează activitatea digestivă prin excitarea sucurilor gastrointestinale).
Beneficii:Are proprietăți antiseptice, diuretice, antiemetice și antiinflamatoare.
Prin conținutul în uleiuri volatile are proprietăți carminative și ajută la combaterea meteorismului abdominal.
Este un adjuvant benefic în colici abdominale (balonări, senzație de vomă), aerofagie, anorexie, ulcer gastric sau duodenal, colite de fermentatie, diaree, gripă, răceli, bronșite, cefalee, infecții urinare.
Administrare:Ceaiul de busuioc se prepară din 2 plicuri x 1,0 g la 250 ml apă fierbinte prin infuzare timp de 10-15 minute.
Infuzia se consumă întotdeauna călduță și neîndulcită, 2-3 căni pe zi sau ori de câte ori este nevoie, de regulă înainte de mesele principale.
Informatii produs
Gastrointestinale).beneficii | Are proprietati antiseptice diuretice antiemetice si antiinflamatoare |
---|---|
Administrare | Ceaiul de busuioc se prepara din 2 plicuri x 10 g la 250 ml apa fierbinte prin infuzare timp de 1015 minute |
Magazine 139